Znanjem do uključenosti 3

Znanjem do uključenosti 3

U organizaciji 8. Centra znanja za unaprjeđenje kvalitete življenja osoba s invaliditetom održana je dana 05.07.2018. godine u zgradi INA u Zagrebu jednodnevna radionica Znanjem do uključenosti 3 pod nazivom „Komunikacija u svrhu postojanja“.

Na radionici su imali svoja izlaganja: doc.dr.sc. Marko Buljevac – Studijski centar socijalnog rada; Vojin Perić – Kazalište slijepih; Kristijan Bezuh – Dodir art – kulturno stvaralaštvo gluhoslijepih; Bruna Kostelac, direktorica INA Obrazovanja i razvoja; Krešimir Sočković, Privredni vjesnik; Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova i Nikolina Bradić Belobrajdić, direktorica INA Korporativnih komunikacija.

Radionica je bila namijenjena upravnim i izvršnim predstavnicima Saveza uključenih u 8. Centar znanja.

Doc.dr.sc. Marko Buljevac govorio je oko pravilne komunikacije prema osobama s invaliditetom, te se posebno osvrnuo na specifičnosti komunikacije osoba sa senzoričkim oštećenjima. Vojin Perić i Kristijan Bezuh imali su izlaganja kulturnog stvaralaštva osoba s invaliditetom, kao i same promocije stvaralaštva kod osoba s invaliditetom. Bruna Kostelac i Krešimir Sočković govorili su na temu osoba s invaliditetom na tržištu rada, problemima pristupa tržištu rada, ali i pozitivnim primjerima, gdje INA kao multinacionalna kompanija zapošljava preko 100 osoba s invaliditetom i organiziraju praksu za osobe s invaliditetom sukladno potrebnim zanimanjima.

Mladenka Majerić i Nikolina Bradić Belobrajdić govorile su na temu prikupljanja sredstava za organizacije civilnog društva i iznijele primjere komuniciranja s javnošću i donatorima u svrhu dobivanja sredstava za organizacije civilnog društva i važnosti poruka koje se šalju donatorima.

Skip to content