Ususret Svjetskom danu cerebralne paralize – World CP Day 2014

wcp14

U okviru međunarodne suradnje s ostalim organizacijama iz cijeloga svijeta, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize 1. listopada 2014. obilježava Svjetski dan cerebralne paralize (World CP Day) u svrhu podizanja svijesti pojedinaca o cerebralnoj paralizi i senzibiliziranja šire javnosti o osobama s cerebralnom paralizom, te njihovim skrbnicima i onima koji prema njima djeluju.

Kao što ste prethodnih godina imali priliku saznati, Svjetski dan cerebralne paralize obilježava se treću godinu za redom kampanjom pod nazivom Change my world in one minute (Promijeni moj svijet u jednoj minuti), koja će se i ove godine provoditi globalno i to slanjem promotivnih materijala u tiskanom i elektroničkom obliku.

Kako bi se pobliže upoznali s kampanjom obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, pozivamo Vas, kao i sve osobe s cerebralnom paralizom, članove njihovih obitelji i prijatelje da do 31. listopada 2014. godine posjetite internetsku stranicu www.worldcpday.org te snimkom poruke u obliku video priloga iznesete svoje prijedloge i ideje za poboljšanje kvalitete življenja osoba s cerebralnom paralizom. No, svakako obratite pažnju da video prilog ne traje dulje od 1 minute, jer svi prijedlozi ostaju dostupni na internetskoj stranici kampanje.
Poslije 31. listopada 2014. godine svi posjetitelji internetske stranice kampanje moći će pregledavati sve predložene ideje i glasati za koncept koji bi prema njihovom mišljenju imao najveći utjecaj na živote osoba s cerebralnom paralizom.

Ovom prilikom pozivamo i sve organizacije koje okupljaju osobe s cerebralnom paralizom, te sve zainteresirane organizacije i pojedince da se uključe u obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize i na taj način doprinesu uspjehu same kampanje.

Isto tako, pozivamo aktiviste, istraživače, izumitelje i inovatore da posjete internetsku stranicu kampanje, te iznesu svoje prijedloge o tome kako navedene ideje provesti u djelo.

Kako bi sudjelovali u promicanju kampanje obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, ovdje možete preuzeti prigodni plakat, popraćen slikom i izrekom članice Udruge osoba s invaliditetom ”Sunce” iz Makarske Ivane Jelaš, a informativnu brošuru ”Što je cerebralna paraliza?” možete pruzeti ovdje.

Daljnje informacije možete svakako očekivati na našim internetskim stranicama i facebook profilu, te na internetskim stranicama i facebook profilu kampanje World CP Day.

Skip to content