Udruge osoba s invaliditetom o svom teškom stanju

Pod povecalomU Koprivnici je u Domu mladih jučer održan skup pod nazivom “Budući rad i opstanak udruga s invaliditetom”. Skup je organizirala Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije i Koordinacija udruga koje djeluju u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Skupu su se odazvali predstavnici udruga osoba s invaliditetom iz 35 gradova kao i Darko Ledinski, zamjenik ministrice socijalne politike i mladih, Iva Prpić, pomoćnica ministrice, župan Koprivničko-križevački Darko Koren te vršiteljica dužnosti gradonačelnika Koprivnice Vesna Železnjak.
Skupu nisu prisustvovali predstavnici SOIH-a te saveza udruga osoba s invaliditetom s izuzetkom predsjednika našeg Saveza, gospodina Ivana Vujeca. Skup je vodila i moderirala novinarka Ana Tomašković.

U obraćanju skupu vd gradonačelnica Železnjak i župan Koren istakli su zadovoljstvo suradnjom s udrugama koje skrbe za osobe s invaliditetom u njihovoj lokalnoj sredini. Osvrnuli se na protekle godine financiranja udruga, no nažalost ove godine lokalna samouprava udruge može financirati samo kroz programe i projekte koji nisu dostatni za njihov svakodnevni rad.
Zamjenik ministrice Darko Ledinski pohvalio je organizaciju skupu i mogućnost da “iz prve ruke” čuje o problemima udruga. Naveo je neke probleme koje su naslijedili od prethodnika te naznačio da se neko razumno rješenje za ovo stanje mora pronaći. Naveo je i da Nacrt prijedloga zakona o financiranju udruga osobe s invaliditetom od posebnog značaja za Republiku Hrvatsku ne može biti usvojen u sadašnjem obliku.
Više o ovom skupu možete pronaći na stranicama Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

Skip to content