naslovna

Tematski skup 8. Centra znanja

Dana 19.10.2020. održan je virtualni tematski skup 8. Centra znanja u obliku webinara na temu „Financiranje udruga, inkluzivni dodatak i usluge pomagača – gdje smo i što očekivati?“. Tematski skup organizirao je 8. Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom (Zajednica i savezi udruga osoba s invaliditetom). Virtualni tematski skup potaknuo je dijalog, razmjenu mišljenja i suradnju među različitim dionicima u nacionalnom sustavu, definirajući aktualna pitanja i poticaj svih sudionika na unaprjeđenje rada organizacija civilnoga društva kao i prava osoba s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi. Teme virtualnog tematskog skupa bile su: financiranje udruga, inkluzivni dodatak i usluge pomagača.

8. Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom (Zajednica i savezi udruga osoba s invaliditetom) bio je domaćin ovog skupa, na kojem su o problematici financiranja udruga osoba s invaliditetom, inkluzivnom dodatku i usluzi pomagača raspravljali sljedeći panelisti:

  • Zvjezdana Bogdanović, predstavnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

  • Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom

  • Ljubica Lukačić, saborska zastupnica

  • Maja Grba-Bujević, potpredsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora

  • Marica Mirić, predstavnica 8. Centra znanja

Moderatorica:

  • Miruna Kastratović

Po završetku panelističkog dijela sudionici su pristupili virtualnoj raspravi na što su panelisti davali odgovore i dostupne im informacija u svezi financiranje udruga, inkluzivni dodatak i usluge pomagača.

Skip to content