Naslovna

Prvo tematsko predavanje Klubovi korisnika – Klub Aktiv u „Srcu“ i „Suncu“

Prvo uvodno tematsko predavanje Klubovi korisnika – Klub Aktiv  za Udruge „Srce“ i Udrugu osoba s invaliditetom „Sunce“ iz Makarske održano je u Udruzi osoba s cerebralnom paralizom Srce u Splitu 5. listopada 2023. Udruge su partneri na trogodišnjem programu HSUCDP pod nazivom Klubovi korisnika – Klub Aktiv čija provedba je u tijeku. U uvodnom dijelu održani su radni sastanci na kojima su sudjelovali Ivica Bašić, predsjednik HSUCDP, Dajana Škrobica, predsjednica Srca, Olivia Prodan Ravlić, izvršna direktorica Sunca, voditeljice Kluba Aktiv Snježana Ćatović i Marija Čaljušić, programski tim zaposlenika i suradnici Udruga i HSUCDP. Razmotrile su se sve važne teme s kojima se udruge suočavaju, te su dani prijedlozi za mogućnost planiranja i osiguravanja budućih projektnih aktivnosti i financijskih sredstava. Na sastanku su prezentirane aktivnosti Udruga, struktura članstva, potrebe koje članovi njihove obitelji imaju, s naglaskom na osobnu asistenciju, odmor od skrbi, te budući smještajni kapacitet za članove koji su u potrebi za smještajem nakon gubitka članova obitelji koji o njima skrbe. Udrugama je iskazana podrška, stavljen je naglasak za potrebnom podrškom u radu te su planirana nova zajednička partnerstva. Udruzi Srce je od posebnog značaja osiguravanje prostora za rad koji se potencijalno dovodi u pitanje budući je ugovorna obveza s vlasnikom prostora istekla. Nadaju se njihovom produžetku i nesmetanom nastavku radu; pogotovo jer u navedenom prostoru pružaju aktivnosti više od 20-tak godina.

Nakon radnog sastanka održano je uvodno tematsko predavanje o programu Klub korisnika – Klub Aktiv na kojem su također bili svi ranije navedeni sudionici. Voditeljica programa putem prezentacije prezentirala je sve važne segmente u provedbi i radu s korisnicima Kluba Aktiv u Splitu i Makarskoj. Prema planu aktivnosti planirano je zapošljavanje Voditeljice Kluba Aktiv u Makarskoj gdje je izabrana Marija Čaljušić. Partnerima su predani radni materijali s uputama za upotrebu i način rada. Podijeljeni su i tiskani materijali s prethodnog trogodišnjeg programa za razdoblje 2020.-2023., a koji je smatran da će biti od koristi kako za voditeljice Kluba, tako i za uključene korisnike i članove.

Predstavnicama Udruga Srce iz Splita i Sunce iz Makarske podijeljeni su i promotivni materijali povodom nadolazeće kampanje Svjetskog dana cerebralne paralize.

Skip to content