Naslovna

Održana Završna konferencija programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize kao nositelj programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ u razdoblju od 2020. do 2023. godine je održao Završnu konferenciju dana 19. svibnja 2023. godine s počekom u 11:00 sati u prostorijama Hotela Admiral u Zagrebu, Rudeška cesta 140.
Partneri na programu „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ su Našički cvijet – Udruga osoba s invaliditetom Našice, Udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska, Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac, Udruga osoba s invaliditetom „Suncokret“ – Velika Gorica, Udruga osoba s invaliditetom Virovitica i Udruga tjelesnih invalida TOMS, podružnice Hrvatskog zavoda za socijalni rad Velika Gorica, Đurđevac, Virovitica, Našice i Sisak te suradnici.
Završnoj konferenciji su prisustvovali predstavnici, stručni timovi i korisnici partnerskih udruga na programu, predstavnici udruga članica Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, voditeljica službe Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, gospođa Marija Borovec i gospodin Karlo Kanajet iz Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.
Nakon obraćanja svim prisutnima od strane predsjednika Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize i UTI TOMS Ivice Bašiće te voditeljice službe iz nadležnog tijela, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, gospođe Marije Borovec, voditeljica treće godine programa Kluba korisnika Martina Perić, mag.soc.politike je prikazala aktivnosti, opis korisnika te najvažnije rezultate programa te ukazala na daljnju važnost pružanja kontinuiranih i kvalitetnih socijalnih usluga na različitim područjima Republike Hrvatske.
Predstavnici partnerskih udruga, Gordana Blagajac predsjednica udruge Našički cvijet – Udruga osoba s invaliditetom Našice, Dren Dobrenić predsjednik Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska, Dejan Vargović dopredsjednik Udruge osoba s invaliditetom Virovitica te Jadranka Kosović predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Suncokret“ – Velika Gorica su predstavili aktivnosti programa Kluba korisnika u njihovim udrugama i naveli važnost daljnje provedbe programskih aktivnosti s obzirom na izrazito veliki pozitivan utjecaj programa na kvalitetu života korisnika udruga.
Korisnik Željko Birta iz partnerske udruge Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac je iskazao svoju perspektivu kao korisnika Kluba korisnika i naveo svoje veliko zadovoljstvo sa sudjelovanjem u aktivnostima programa zajedno s drugim građanima Grada Đurđevca. Josipa Šuker iz partnerske udruge UTI TOMS iz Trogira je iskazala sudionicima Završne konferencije svoju perspektivu programa kao voditeljice Kluba korisnika. Navela je kako su korisnici s velikim veseljem dolazili na aktivnosti Kluba korisnika te da su im se najviše svidjele kreativne aktivnosti, aktivnosti pripreme jednostavnije hrane uz njenu podršku te grupe za učenje socijalnih vještina.
Ovim putem se želimo zahvaliti svim sudionicima Završne konferencije programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ na prisustvovanju te na njihovom direktnom radu s osobama s invaliditetom, a sve u svrhu prevencije institucionalizacije osoba s invaliditetom i povećanja kvalitete života osoba s invaliditetom na području Republike Hrvatske. Također, želimo zahvaliti brojnim korisnicima programa na njihovom aktivnom angažmanu na organiziranim programskim aktivnostima.

Skip to content