Naslovna

Obilježavanje Međunarodnog dana žena

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH i Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i ove godine obilježili su 8. ožujka – Međunarodni dan žena  s temom koju je predložila organizacija UN Women.  Ovogodišnja tema bila je „DigitALL: Inovacija i tehnologija za ravnopravnost spolova”.

Tema je usklađena s prioritetnom temom nadolazećeg 67. zasjedanja Povjerenstva za položaj žena (CSW-67), „Inovacije i tehnološke promjene te obrazovanje u digitalnom dobu za postizanje rodne ravnopravnosti i osnaživanje svih žena i djevojaka“. Pod temom “DigitALL: Inovacija i tehnologija za rodnu ravnopravnost”, obilježavanje Međunarodnog dana žena Ujedinjenih naroda 2023. Istaknuta je potreba za uključivom i transformativnom tehnologijom i digitalnim obrazovanjem.

Nakon uvodnog dijela i predstavljanja, putem kratkog video zapisa obratila se Pravobraniteljica osoba s invaliditetom koja je naglasila važnost teme, koliko je važna i potrebna uključiva tehnologija te digitalno obrazovanje. Svim ženama, djevojkama i djevojčicama poželjela je sretan Međunarodni dan žena.

U sklopu obilježavanja na Tribini grada Zagreba održana je edukacija i kratka radionica „Organizacijom vremena do ostvarivanja ciljeva“ koju je održala Kristina Ivatović, magistra informatike. Sudionicima je objasnila kako uspješno organizirati svoje vrijeme, aktivnosti i obaveze pomoću digitalnih alata i ostalih pomagala od osnovnoškolskih dana, studentskog razdoblja pa sve do karijernih poslovnih dana s naglaskom na jasno postavljanje ciljeva.

Skip to content