Novo vodstvo u Petrinji

Nakon skoro tromjesečne “krize upravljanja” u petrinjskoj Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, sinoć je na izvanrednoj izbornoj skupštini izabrano novo vodstvo udruge. Nova predsjednica udruge je  Samira Spoja a dopredsjednica Nataša Čižmešija. Obadvije su majke djeteta s invaliditetom. Izabrano je i novo predsjedništvo te nadzorni odbor. Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije do sada je bila poznata po mnogobrojnim uspješnim aktivnostima i projektima koje je provodila tako da su im se mnoge druge udruge vrlo često javljale tražeći razmjenu iskustava. Glas o njihovom radu, izvan Sisačko-moslavačke županije, probio se nakon što su derutnu i ruševnu kuću, koju su dobili na korištenje, svojim radom i angažiranjem donatora, pretvorili u fantastičan prostor za provođenje socijalnih usluga. Ta kuća postala je pravi brand pod nazivom Mala kuća. U tu jednokatnicu uveli su i lift kako bi i prostor na katu bio pristupačan svima. Dvorište je također uređeno i u njemu su postavljeni vrtuljak, ljuljačka, penjalica, klackalica, koš, ljuljačka za invalidska kolica, natkriveni vrt …
Udruga trenutno provodi program informatičkih radionica za povećanje konkurentnosti na tržištu rada (u suradnji s našim Savezom), projekt “Učim biti odgovoran, kompetentan  učinkovit roditelj“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, projekt “Mala kuća – usluge u zajednici za djecu s teškoćama u razvoju i mlade s invaliditetom” koji financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te projekt “Sunce II” – projekt osobne asistencije u nastavi.
Pred novom ekipom je poprilično odgovoran i zahtjevan posao. Od njih se očekuje da u izrazito teškom razdoblju i nedostatku sredstava za udruge osoba s invaliditetom očuvaju udrugu i osiguraju što više socijalnih usluga za dobrobit svojih članova. Jer socijalne usluge koje su do sada pružali bile su njihov zaštitni znak i ono zbog čega je udruga bila cijenjena i priznata i izvan okvira svoje županije. A sve njihove aktivnosti nisu “pale s neba” – njih su osmislili i provodili članovi udruge. Svojim znanjem i angažmanom.
Kao što je to sinoć bilo i navedeno pred delegatima skupštine, naš Savez je spreman pomoći novom vodstvu kroz partnerstva ali i druge aktivnosti kako bi udruga provodila što kvalitetnije aktivnosti u korist osoba s invaliditetom.

Skip to content