Naslovna

Međunarodni dan bijelog štapa

Dana 15. listopada, Hrvatski savez slijepih održao je press konferenciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa u kazalištu Vidra sa porukom „Ako ne vidimo, nismo nevidljivi“ kojom želi upozoriti društvo na veću potrebu uključenosti slijepih osoba u društvo.

Svim prisutnima obratio se predsjednik Hrvatskog saveza slijepih, g.Vojin Perić kako bi ukazao na probleme s kojima se svakodnevno susreću slijepe osobe, te koliko zapravo videće osobe nisu svjesne s kakvim se poteškoćama u svakodnevnom životu susreću slijepe osobe.

Zatim se svima obratila i izvršna direktorica, Andreja Veljača koja je upozorila koliko je važno da slijepe osobe nastave primati uslugu videćeg pratitelja te je u ime svih slijepih osoba poslala apel Ministarstvu mirovinskoga rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike da i dalje osiguraju sredstva kako slijepe osobe ne bi ostale bez usluge videćeg pratitelja.

Prisutnima se obratila i državna tajnica Marija Pletikosa koja je u svom obraćanju istaknula nekoliko projekata i programa prema kojima su financirane temeljne udruge članice Hrvatskog saveza slijepih te je napomenula kako će se Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i dalje truditi osigurati slijepim osobama nova sredstva.

Skip to content