Kreativne radionice u Klubu Aktiv u udruzi Našički cvijet

Klubovi korisnika Klub Aktiv Kreativne radionice u Klubu Aktiv u udruzi Našički cvijet – Udruga osoba s invaliditetom Našice

Nastavak redovite provedbe aktivnosti u sklopu programa „Klubovi korisnika – Klub Aktiv“ kojeg provodi Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize u suradnji s partnerskom udrugom Našički cvijet – Udruga osoba s invaliditetom Našice, tijekom mjeseca veljače obilježen je radionicama raznolikog sadržaja.

Početak mjeseca je obilježen održavanjem bala pod maskama koje su korisnici sami izradili tijekom kreativnih radionica. Osim toga, na Dan žena, korisnici su razgovarali o važnosti i utjecaju ženskog doprinosa na društvo kroz povijest do danas te razmjenjivali izrađene narukvice i time obilježili taj znakovit dan.

Daljnjim kreativnim radionicama korisnici su se pripremali za doček Uskrsa. Tako su izrađivali i ukrašavali uskrsna jaja tehnikom mramoriranja i decoupage tehnikom, izrađivali uskršnje zečiće i košarice za jaja od papira te izrađivali uskršnje čestitke i bojanke.

Nadalje, u grupama za podršku, korisnici su putem psihosocijalnih radionica radili na podizanju vlastitog samopouzdanja. Isticanjem pozitivnih osobina sebe i drugih potaknuta je izgradnja snažnije percepcije i podignuta svijest o sebi.

Osim toga, korisnike je posjetio voditelj programa Benjamin Petrović, te im održao predavanje o pristupačnosti za osobe s invaliditetom, a samim time i pravima koja osobe s invaliditetom ostvaruju na državnoj razini i na razini Europske Unije.

Kao i u prethodnim mjesecima, korisnici su prolazili informatičke radionice tijekom kojih im je omogućeno uvježbavanje korištenja osnovnih računalnih funkcija.

Provedene aktivnosti unutar radionica omogućile su korisnicima razvoj dodatnih vještina pri izradi kreativnih sadržaja, a isto tako produbljenje spoznaja o samima sebi i osvještavanje o vlastitoj vrijednosti kroz sudjelovanje u grupama za podršku.

Skip to content