naslovna

Digitalna radionica o inovativnim modelima uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva Udruge SMART

Dana 10.12.2020. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize sudjelovao je na digitalnoj radionici Udruge za razvoj civilnog društva SMART pod nazivom „Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva“. SMART je udruga koja djeluje kao centar podrške razvoju civilnoga društva, a spomenuta radionica se provodi u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradničkim organizacijama.

Radionica je održana putem ZOOM cloud platforme i započela u 09:00 sati uz planirano trajanje do 12:00 sati, no kratko je prolongirana zbog interesa sudionika. Radionicu je vodio Igor Bajok iz Udruge SMART.

Cilj radionice je bio upoznati sudionike s definicijom, strategijama i pristupima u modelima uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva te predstaviti različite društvene skupine u društvu kao cjelini. Uz navedeno, sudionici radionice su bili u prilici promišljati o problematici udruživanja različitih interesnih i društvenih skupina u rad organizacija civilnoga društva. Isto tako, definirano je zašto i kako uključivati građane u organizacije civilnoga društva. Definirani su i oblici uključivanja građana te na koji način građane snažnije uključiti u rad organizacija civilnoga društva.

Na kraju radionice, voditelj je sudionicima dao priliku da kroz anonimni digitalni slikovni sadržaj te upitnik o zadovoljstvu daju svoj osvrt na radionicu. Sudionicima je također omogućeno da svojim usmenim i pisanim komentarima izraze svoje zadovoljstvo. Po završetku radionice organizatori su elektronskom poštom poslali digitalne materijale koje su koristili i na koje su se referirali tijekom radionice.