naslovna

Digitalna radionica pod nazivom „Sustav kvalitete u organizacijama civilnoga društva s primjerima učinkovitih modela upravljanja“

Dana 01.07.2020. Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize sudjelovao je na Digitalnoj radionici o praćenju i vrednovanju Udruge za razvoj civilnog društva SMART pod „Sustav kvalitete u organizacijama civilnoga društva s primjerima učinkovitih modela upravljanja“.

Radionicu je organizirala i provela Udruga za razvoj civilnog društva SMART. SMART je tim angažiranih i iskusnih ljudi koji dijele znanje za bolji rad ostalih udruga, a predstavlja i trenersko-konzultantsku organizaciju u području menadžmenta neprofitnih organizacija. U svakom slučaju, SMART je udruga za udruge.

Radionica je održana putem ZOOM cloud platforme i započela u 09:00 sati uz planirano trajanje od okvirno 2 sata koje je nešto prolongirano uslijed ukazane potrebe. Cilj online radionice bio je upoznati sudionike sa sustavima upravljanja kvalitete s naglaskom na OK2015. Radionicu su vodili Slađana Novota i Igor Bajok iz Udruge SMART.

Kada se upotrebljava termin „sustav upravljanja kvalitetom“ misli se na formalni sustav upravljanja koji organizacija može koristiti kako bi unaprijedila i ojačala svoju organizaciju. Takav sustav ima svrhu podizanje kvalitete rada i osiguranje dosljednosti djelovanja. Sustav upravljanja kvalitetom vrlo jasno i specifično definira očekivanja koja kvalitetna organizacija treba ispuniti. Sustav upravljanja kvalitetom je sustav koji je primarno usmjeren na davanje jamstva kvalitete dionicima u njenom okruženju.

Po završetku radionice polaznici su iskazali zadovoljstvo primljenim informacijama te upoznavanjem sa sustavom kvalitete i OK2015. Polaznici su svoja iskustva mogli iskazati putem on-line evaluacijskog obrasca kojeg su popunili po završetku radionice. Voditelji radionice prikazali su sadržaj na jasan i zanimljiv način uz mogućnost aktivnog sudjelovanja i mogućnost učenja.

Skip to content