Naslovna

76. godina djelovanja URIHO

U petak, 2.12.2022 godine, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize prisustvovao je proslavi 76. rođendan ustanove URIHO.

Svečano obilježavanje započelo je obilaskom proizvodnih pogona ustanove. URIHO trenutno ima 465 zaposlene osobe od kojih su 273 osobe s invaliditetom.

Svečani program vodio je Adam Končić, kazališni, televizijski i filmski glumac i pjevač. Manifestaciji je prisustvovao gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa suradnicima, Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, saborska zastupnica i pomoćnica ravnateljice ustanove URIHO Ljubica Lukačić, nova ravnateljica ustanove URIHO Sanja Major, posebni savjetnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i izaslanik ministra Marina Piletića, Ante Vučić i brojni drugi gosti, predstavnici institucija, medija i djelatnici ustanove URIHO.

Tijekom svečanosti dodijelilo je priznanje „Ivančica“ koje se dodjeljuje zaslužnim institucijama i osobama koje su na različite načine doprinijele ili sudjelovale u promicanju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju osoba s invaliditetom. Ovogodišnji dobitnici su Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Adam Končić, Josip Držaić, bivši ravnatelj ustanove URIHO, Neda Šutalo, dugogodišnja bivša djelatnica Gradskog ureda Grada Zagreba za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Valentina Buljubašić iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Helga Svirčić iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, te Adrijana Kovač iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije.

Čestitamo još jednom!

Skip to content