World CP Day 2012

Flayer World CP Day 2012 - HrvatskiHrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, u okviru svoje međunarodne suradnje, pridružio se obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize (World CP Day). On se obilježava svakog prvog utorka u mjesecu rujnu (ove godine je to 4. rujan).
Svjetski dan cerebralne paralize obilježava se  provedbom kampanje čiji je ovogodišnji moto  Change my world in one minute (Promijeni moj svijet u jednoj minuti).
Pozivaju se sve zainteresirane organizacije i pojedinci da se uključe u ovu globalnu kampanju.

Kako se uključiti u kampanju

Od 1. kolovoza 2012. godine osobe s cerebralnom paralizom, članovi njihovih obitelji i prijatelji pozvani su da posijete web stranicu  www.worldcpday.orgte predlože i daju svoje prijedloge i ideje (u obliku teksta ili video priloga) za poboljšanja kvalitete življenja osoba s cerebralnom paralizom. Svi prilozi ostaje dostupni na web stranici kampanje. Ono na što morate obratiti pažnju je to da čitanje (teksta) ili gledanje (video priloga) ne traje dulje od 1 minute.
Od 4.rujna svi posijetitelji web stranice www.worldcpday.org mogu pregledavati sve predložene ideje i glasati za koncept koji bi prema njihovom mišljenju imao najveći utjecaj na živote osoba s cerebralnom paralizom.
Također se pozivaju aktivisti, istraživači, izumitelji i inovatori da posijete web stranicu kampanje i daju prijedloge o tome kako  navedene ideje mogu postati stvarnost.
Vjeruje se da će kampanja Change my world in one minute biti inspiracija zagovarateljima širom svijeta u njihovom radu na području zalaganja za prava, potrebe i mogućnosti  osoba s cerebralnom paralizom.
Kraem rujna međunarodna ocjenjivačka komisija izabrat će najbolje ideje i inovativna rješenja koja se tiču života osoba s invaliditetom. Tijekom studenog i prosinca vodit će se nova kampanja za odabir i financiranje pojedinca, grupa ili organizacija čije će ideje i prijedlozi biti izabrani kao najbolji i potom će te  ideje biti pretvorene u održive, komercijalne proizvode. Ovi proizvodi planiraju se predstaviti do idućeg obilježavanja Svjetskog dana cerebralne paralize, u rujnu 2013. godine.
Kampanja će se provoditi globalno i to putem promoviranja materijala u tiskanim i elektronskim medijima. Pozivaju se sve organizacije koje okupljaju osobe s cerebralnom paralizom da se uključe u obilježavanje Svjetskog dana i na taj način doprinesu uspjehu kampanje.

Da bi se uključili u kampanju obilježavanja svjetskog dana cerebralne paralize slobodno se obratite organizatorima:
Marcus Blease: mblease@cerebralpalsy.org.au   Michael Hill: mhill@ucp.org

Skip to content