U Križevcima potpisan Protokol o podršci djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima

Okrugli stol - KriževciU organizaciji Udruge invalida Križevci, u prostoru Male vijećnice Grada Križevca, u ponedjeljak 15. lipnja održan je Okrugli stol u sklopu projekta „Osnaživanje obitelji djece s teškoćama u razvoju“, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta „Osnaživanje obitelji djece s teškoćama u razvoju“ je Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize, dok su projektni partneri Centar za rehabilitaciju Zagreb podružnica Sloboština, Udruga invalida Križevci, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar te Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Na Okruglom stolu istaknuta je potreba za održivosti socijalnih usluga koje se u sklopu projekta pružaju djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Završetak projekta ne bi smio značiti i kraj tih usluga. Zbog toga potpisivanje Protokola o podršci djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima je iskorak lokalne zajednice u tom pravcu. Protokol su potpisali i time potvrdili podršku nastavka socijalnih usluga na regionalnom i gradskom nivou u ime županije Koprivničko-križevačke pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder-Vlahinja, u ime Grada Križevca zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović te predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize Rafael Pejčinović i predsjednik Udruge invalida Križevci Petar Gatarić.

Potpisivanje protokola u KriževcimaGlavna svrha potpisivanja Protokola je nastavak suradnje i podrška u pružanju socijalnih usluga u lokalnoj zajednici, s ciljem da se socijalne usluge predstavljene u projektu, kao primjer dobre prakse, započinju pružati u cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji. Načela izložena u Protokolu bit će smjernice za koordinaciju aktivnosti tijekom provedbe pomoći djeci s teškoćama u razvoju, kao i provedbi relevantnih zakona i propisa iz područja zdravstvene i socijalne skrbi i odgoja i obrazovanja djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja. Što je najvažnije, Protokol služi kao sredstvo jačanja lokalne suradnje i razvijanja lokalnih/županijskih/regionalnih sporazuma između ustanova i institucija nadležnih za skrb o djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

Projekt  je u uvodnom djelu predstavila u ime Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, voditeljica projekta Martina Jurišić, dok je u nastavku slijedila prezentacija rezultata projektnih aktivnosti odmora od skrbi i patronaže projektnih asistentica Slađane Milak i Maje Meić, stručnjaka za rad u patronaži.

Na Okruglom stolu prije samog čina potpisivanja „Protokola o podršci djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima“, predstavljena je važnost i reformski karakter projekta i socijalnih usluga koje se pružaju obiteljima djece s teškoćama u razvoju u sklopu projektnih aktivnosti.

Zajednička fotografija - Križevci

Čestitamo Udruzi invalida Križevci na izvrsnoj organizaciji te profesionalnom i kvalitetnom pristupu u provođenju Okruglog stola i potpisivanju Protokola!

Skip to content