Projekti

Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize od svog osnutka do danas uspješno je provodio mnoge projekte uključujući i brojne međunarodne stručne skupove i simpozije. Navest ćemo neke od projekata:

[table  th=”0″]
Naziv{IPA – Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza II ”Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju”[attr style="width:550px"]
Vrsta {18-mjesečni projekt[attr bgcolor=””]
Početak{21.06.2014.
Završetak{21.12.2015.
Opis{Projekt je usmjeren na razvoj socijalnih usluga u zajednici koje će omogućiti bolju ravnotežu između radnih i obiteljskih obaveza za obitelji koje skrbe za članove s teškoćama.
[/table]

[table th=”0″]
Naziv{InPULS[attr style="width:550px"]
Vrsta{Trogodišnji program
Početak{01.06.2014.
Završetak{31.05.2017.
Opis{Program je usmjeren na pružanje dvije socijalne usluge osobama s cerebralnom paralizom, ali i ostalim vrstama invaliditeta. Jedna podrazumijeva pružanje edukacije i stjecanje novih znanja za povećanje potencijala prilikom uključivanje na tržište rada kroz provedbu certificiranih informatičkih tečajeva, dok se druga odnosi na omogućavanje da primjenom suvremenih informacijskih tehnologija proces rehabilitacije učine individualnijim, prilagođenijim i učinkovitijim.
[/table]

[table  th=”0″]
Naziv{Uključeni – recimo stop isključenosti[attr style="width:550px"]
Vrsta {Jednogodišnji projekt[attr bgcolor=””]
Početak{01.01.2014.
Završetak{31.12.2014.
Opis{Projekt je usmjeren na osvještavanje šire javnosti o pravima osoba s cerebralnom paralizom i djece s teškoćama u razvoju, kao i na zagovaranje i promicanje njihovih jedinstvenih sloboda kroz dokumentarni film koji višeslojno prikazuje u kakvom životnom okruženju žive osobe s cerebralnom paralizom s području Grada Zagreba.
[/table]

[table  th=”0″]
Naziv{EDUKA – Edukacijsko rehabilitacije radionice za djecu s cerebralnom paralizom i teškoćama u razvoju[attr style="width:550px"]
Vrsta {Jednogodišnji projekt[attr bgcolor=””]
Početak{01.01.2014.
Završetak{31.12.2014.
Opis{Projekt je usmjeren na identifikaciju potencijala, podizanje razine motivacije za vježbanje i razvoj funkcionalnosti djece s cerebralnom paralizom i drugim teškoćama u razvoju kroz provjerene rehabilitacijske aktivnosti i metode.
[/table]

[table  th=”0″]
Naziv{ŠIRA – širimo inovativne rehabilitacijske aktivnosti[attr style="width:550px"]
Vrsta {Jednogodišnji projekt[attr bgcolor=””]
Početak{01.01.2013.
Završetak{31.12.2013.
Opis{Projekt je usmjeren na identifikaciju potencijala i razvoj funkcionalnosti djece s cerebralnom paralizom i teškoćama u razvoju kroz primjenu aktivnosti i suvremenih metoda skrbi i osiguravanja kvalitetne skrbi od strane roditelja, te poticanje djece na razvoj samostalnosti. S druge strane, aktivnosti su usmjerene i na razvoj sposobnosti roditelja uključene djece da aktivno pružaju kvalitetnu skrb svojoj djeci kako bi ona postala produktivni članovi lokalne zajednice te socijalno uključeni u sve aktivnosti kao i ostali vršnjaci.
[/table]

[table  th=”0″]
Naziv{PeThe – Osobni terapeut za djecu s cerebralnom paralizom[attr style="width:550px"]
Vrsta {Višegodišnji program[attr bgcolor=””]
Početak{01.01.2013.
Završetak{31.12.2013.
Opis{PeThe sustav je inovacija koja omogućava korisnicima da primjenom suvremenih informacijskih tehnologija proces rehabilitacije učine individualnijim, prilagođenijim i učinkovitijim. Radi se o interaktivnom sredstvu za provođenje individualnih terapeutskih vježbi i praćenje napretka u savladavanju tih vježbi, koje funkcionira na principu senzora koji očitava tjelesne pokrete korisnika i pritom uspostavlja sinkronizaciju između korisnika i fizioterapeuta.
[/table]

[table th=”0″]
Naziv{Informatičke radionice za povećanje konkurentnosti osoba s cerebralnom i dječjom paralizom na tržištu rada [attr style="width:550px"]
Vrsta{Trogodišnji program
Početak{01.06.2011.
Završetak{31.05.2014.
Opis{Program je usmjeren na stjecanje novih znanja i vještina, te povećanje potencijala osoba s cerebralnom paralizom i ostalim vrstama invaliditeta za uključivanje na tržište rada kroz provedbu certificiranih informatičkih tečajeva.
[/table]

Skip to content