Nastavak financiranja pomoćnika u nastavi preko MZOS

I dok nas je ovih dana lagano obasipao hladan znoj zbog toga što prosvjetnim radnicima troškovi prijevoza neće biti isplaćeni ovaj već idući mjesec, računajući da će svoj obol “popustljivom ministru Jovanoviću koji je pregovarao s prosvjetnim radnicima umjesto da im je krojačkim škarama odrezao minjaka” morati platiti i pomoćnici u nastavi, javio nam se predsjednik Udruge cerebralne i dječje paralize Rijeka Miljenko Mišljenović koji je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta uputio pitanje o nastavku financiranja pomoćnika u nastavi iza 31. prosinca.
Na svoje pitanje dobio je odgovor gospođe Sonje Jeđud, kojeg je podijelio s nama. Da ne bi prepričavali i intrepetirali – citiramo:
Udrugama koje su sklopile ugovore s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta u svrhu osiguravanja usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama za razdoblje od 1. rujna 2013. godine do 31. prosinca 2013. godine Odlukom Ministra produžit će se razdoblje provedbe projekta do 30. lipnja 2014. godine. Sukladno potpisanom ugovoru udruge su obvezne u roku od 20 dana nakon isteka roka predviđenog za završetak projekta (dakle do 20. siječnja 2014. godine) dostaviti opisno i financijsko izvješće. Udruge će potom potpisati  Anex ugovora.
Pored toga, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisat će 9. prosinca 2013. godine na svojim mrežnim stranicama novi Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama za razdoblje od 1. siječnja 2014. do 30. lipnja 2014. godine na kojeg se mogu javiti sve udruge za sve one učenike s teškoćama kojima ranije nije osigurana usluga pomoćnika u nastavi.
Rezultati Natječaja za izvaninstitucionalni odgoj  i obrazovanje djece i mladih u 2013./2014. Bi trebali biti objavljeni unutar 24 sata na www.mzos.hr , obavijest o tome doći će i na e-mail adrese udrugama.

Iskustvo nas uči da kada je ovo ministarstvo u pitanju, sve rokove potrebno je uzeti s velikom rezervom. I kao što Balašević kaže: “I ako su lagali mene i ja lažem vas”.

Skip to content