Ekstra kromosom za ekstra kavu – predstavljen Buba bar

Ekstra kromosom za ekstra kavu slogan je projekta predstavljenog u srijedu 25. svibnja 2016. godine na adresi Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara“ u Vinkovcima, u sklopu kojeg je organiziran „Buba Bar“ u kojem će članovi udruge Marija, Tina, Domagoj, Alen i Ivan, konobari „bubamarci“, posluživati kavu. Iako su takve najave svakodnevne, „Buba Bar“ je poseban bar u kojem su konobari „bubamarci“ osobe s Downovim sindromom, i zasluženo nosi titulu prvog bara takvog tipa u Hrvatskoj. U sklopu Dana otvorenih vrata Bubamara, na facebook profilu najavljeno je predstavljanje „Buba Bara“ što je pregledalo više od milijun posjetitelja. Zahvaljujući objavi, u znak podrške pristigle su mnogobrojne anonimne donacije i spontano se organizirao cijeli zabavni program. Svoje humano mjesto tako je pronašla i lokalna grupa Bruno 40 + koja je volonterski srčano svirala pred oko tisuću ljudi koji su došli podržati otvaranje „Buba Bara“. Putem donacije pristigle su i uniforme za vesele „bubamarce“ koje su ponosno predstavili na otvaranju, demonstrirajući konobarske vještine što je rezultat dvomjesečnog treninga pod stručnom paskom zaposlenika udruge Paola Bogdana.

Osobe s invaliditetom imaju potencijala, a u ovoj priči su ponajprije osobe s Downovim sindromom. Radimo to prema uzoru na Škotsku i bila bi to kafeterija gdje bi se nudilo više vrsta kave, pa i one vrhunske, želimo eto, biti najbolja kafeterija u Vinkovcima. S obzirom na specifičnost koja se i ogleda upravo u tome da će u „Buba Baru“ raditi osobe s Downovim sindromom, bit će to i malo drukčija kava, kava s malo više srca, i vjerujem i da će naši Vinkovčani prihvatiti ovu inicijativu i pomoći nam u realizaciji, i u konačnici, biti gosti „Buba Bara“ – izjavio je predsjednik “Bubamare” Tomislav Velić.

Udruga osoba s invaliditetom “Bubamara“ okuplja oko 1500 korisnika i 200 zaposlenih osoba, a svojim radom i rezultatima pridobila je zasluženu podršku lokalne zajednice. To je potvrdio i dolazak gradonačelnika Vinkovaca Mladena Karlića, kao i igrača i vodstvo HNK “Cibalia”, koji su s Vinkovčanima i Bubamarama proslavili povratka u Prvu nogometnu ligu.

„Buba Bar“ službeno otvara vrata na jesen, a nalazit će se u zgradi stare vinkovačke škole, u kojoj je i sjedište udruge. U prilogu se nalaze fotografije s Dana otvorenih vrata Bubamare, koje govore više od tisuću riječi…

Comments are closed.